Kentekenloket

Kentekenloket

Wij zijn sinds 2016 een kentekenloket. Je kunt bij ons een kenteken overschrijven, een auto schorsen, een schorsing opheffen of bijvoorbeeld een kilometercheck laten doen.Voorheen moest je naar een postkantoor, maar vanaf nu kun je dit gewoon bij Garage van den Boom doen. Het biedt vele voordelen dat het overschrijven nu bij een autobedrijf kan. Denk maar eens aan een aankoopkeuring, voordat je de auto daadwerkelijk koopt van iemand anders. Dan weet je 100% zeker dat de auto goed is die je koopt. Of een kilometercheck, om er zeker van te zijn dat de kilometerstand echt klopt.

OVERSCHRIJVEN BIJ DIT KENTEKENLOKET
Wanneer je een auto koopt of verkoopt dient deze op naam van de nieuwe eigenaar gezet te worden. Dit wordt overschrijven van een kenteken genoemd.
Als je een andere auto koopt, dan moet je het kentekenbewijs zelf overschrijven bij een Kentekenloket. Voor het overschrijven moet je minstens 18 jaar zijn en in Nederland wonen.

Meenemen koper:
Nederlands Rijbewijs, identiteitskaart of paspoortPapieren kentekenbewijs (deel IB en deel II) of KentekencardTenaamstellingscode.

Bij het Kentekenloket ontvang je het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingcode. De kentekencard en het tweede deel van de code krijg je opgestuurd naar je huisadres.
De twee delen van de tenaamstellingscode voeg je dan zelf samen.

TELLERSTAND CONTROLE
Vooral bij het kopen en verkopen van een auto is de tellerstand erg belangrijk. Op de kilometerteller staan namelijk de daadwerkelijk afgelegde kilometers van de desbetreffende auto. Maar klopt het wel, wat er op die teller aangegeven wordt? Door een simpele controle te doen bij het RDW, weet je direct of de teller de juiste kilometerstand aangeeft. Bij elke APK en ook bij bijvoorbeeld een grote beurt, wordt de tellerstand doorgegeven aan het RDW. Deze houdt al deze tellerstanden bij in een grote database.

Door middel van een Kilometer certificaat kunnen we de gegevens van de auto opvragen en kun je zien of de tellerstand “Logisch”, of “Niet Logisch”is.

Het opvragen van een kilometer certificaat, kost slechts enkele minuten.

banner-300x2501DIENSTEN
Naast het overschrijven van een auto, kun je bij Garage Van den Boom voor veel meer diensten terecht. Om de auto in absolute showroomstaat te brengen bijvoorbeeld, zodat je de auto sneller verkoopt. Of voordat je een auto koopt eerst een aankoopkeuring te laten doen. Zo weet je zeker dat je geen “kat in de zak” koopt.

Hieronder zie je een opsomming van onze diensten:

Aankoopkeuring
Om zeker te weten dat de auto in goede staat verkeerd kun je een aankoopkeuring laten uitvoeren.

Airco-Service
Een aircosysteem moet ook periodiek onderhouden worden. Naast schone ramen zorgt een airco er ook
voor dat je lekker fris achter het stuur zit.

APK
De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Poetsen
Laat uw auto in absolute showroomstaat brengen. Vaak verdient u dit makkelijk terug bij de verkoop van de auto. Een auto die er in nieuwstaat bijstaat, zal in de regel ook sneller verkocht worden.

Kilometercertificaat
Bij elke APK en bij bijvoorbeeld een grote beurt, wordt de kilometerstand van een auto doorgegeven aan het RDW. Zo kan de RDW een database bijhouden van de kilometerstand behorend bij een specifieke auto. Dit rapport kan opgevraagd worden bij dit kentekenloket, zodat u zeker weet dat de kilometerstand de juiste en dus ook logisch is.

Banden (controle)
Het belang van goede banden wordt vaak onderschat. De banden zijn het enige contact met het wegdek en daardoor dus erg belangrijk. Hier kunt u terecht voor alle soorten en merken banden. Weet u niet precies wat de staat van de banden op dit moment is? Laat je door ons adviseren.

Zomercheck
Laat de auto, voordat je bijvoorbeeld op vakantie gaat, controleren. De auto wordt dan op alle belangrijke punten gecontroleerd, zodat je vervelende situaties voorkomt tijdens je vakantie.

Wintercheck
Bereid je goed voor op gladheid en sneeuw. Niet alleen als je op wintersport gaat, maar ook als je gewoon in Nederland blijft.